Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πως η τεχνολογία έχει επηρεάσει τη ζωή μας

Ένα θέμα που με απασχολεί και θα ήθελαν να γράψω κάτι γι' αυτό είναι το πώς έχει επηρεάσει τη ζωή μας η τεχνολογία.

Σήμερα, όλοι σχεδόν έχουν έναν υπολογιστή στο σπίτι τους, έχουν λογαριασμό στο Facebook και πολλούς ηλεκτρονικούς φίλους που ίσως δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους.  Περνάνε ώρες ατελείωτες μπροστά στον υπολογιστή, στο κινητό ή το tablet τους, κάνοντας like και ανεβάζοντας φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Σωματικά προβλήματα, εθισμός, αποξένωση, απομάκρυνση από τους φίλους και συγγενείς.

Πιο παλιά, την εποχή των γονιών και των παππούδων μας, νομίζω τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Οι νέοι της ηλικίας μου περνούσαν τον χρόνο τους βοηθώντας τους γονείς τους, παίζοντας με τους φίλους τους διάφορα παιχνίδια όπως κρυφτό, πετροπόλεμο, κυνηγητό, μπάλα κ.α., εξερευνούσαν τη φύση, με τα πόδια ή με τα ποδήλατα τους, έφτιαχναν χαρταετούς, σφεντόνες, ποδήλατα, συνεργάζονταν, βοηθούσε ο ένας τον άλλον.

Αλλά και οι μεγαλύτεροι ζούσαν διαφορετικά. Συναντιόντουσαν σε διάφορα σπίτια και συζητούσαν, έκανα διάφορες δουλειές του σπιτιού ή εξωτερικές, έμπλεκαν, έφτιαχναν φαγητά και γλυκά και γενικά νομίζω ότι περνούσαν πολύ καλύτερα το χρόνο τους απ' ότι σήμερα…


Δεν λέω. Καλή η τεχνολογία αλλά με μέτρο…

Γρηγόρης Νικολάκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου